Recept Gesmoorde prei met eieren en za 'atar
- Senses of Cooking
- 20 mrt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 apr

- 30 gram boter
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 flinke preien (of 4 kleine) schoongemaakt, in ringen van 1/2 cm
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 kleine ingemaakte citroenen (pitten verwijderd, schil en vruchtvlees fijngehakt)
- 300 ml groentebouillon
- 200 gram fijne spinazie
- 6 grote eieren
- 90 gram feta, in blokjes van 2 cm
- 1 eetlepel za 'atat
- zout en zwarte peper
1. Doe de boter met 1 eetlepel olijfolie in een grote sauteerpan waarvoor je een passende deksel hebt en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de prei toe met 1/2 theelepel zout en royaal peper. Bak de prei onder regelmatig opscheppen 3 minuten tot hij gaar is. Voeg de komijn, citroen en groentebouillon toe en laat 4-5 minuten zachtjes borrelend koken tot de vloeistof grotendeels is verdampt. Schep de spinazie door het prei mengsel, laat hem 1 minuut slinken en draai het vuur halfhoog.
2. Maak met de bolle kant van een opscheplepel zes kuiltjes in het prei mengsel en breek in ieder kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met een snufje zout, verdeel de feta rondom de eieren en zet de deksel op de pan. Laat het gerecht 4-5 minuten smoren tot de eiwitten gaar zijn maar de dooiers nog vloeibaar.
3. Roer de za 'atar door de overgebleven eetlepel olie en besprenkel de eieren ermee. Serveer het gerecht direct uit de pan.
Comments